Als de kat van huis is…

Wat mijn stagiaires doen als ik even weg ben..haha…superleuk bedank filmpje van mijn lieve stagiaires. Wat ga ik hen weer missen!

Drone fotografie bij Eyequote

Dit filmpje geeft mooi weer wat het bereik is van de drone wanneer je grote gebieden in beeld wil brengen. Echt een aanvulling op de overige bedrijfsfotografie.

Van concept naar resultaat

Stagiaire Marieke volgt een opdracht vanaf concept naar de uiteindelijke toepassing van de fotografie. Wat zo leuk is, is dat zij ook laat zien hoe leuk het achter de schermen is. LOL!

Werken met een Drone

Stageopdracht van Amber. Zoals je in het filmpje ziet kun je zowel vliegen met de afstandsbediening van je drone alswel tegelijkertijd bellen. Dikke pret weer!

Shooten voor persfoto’s Rattlesnake shake

Samen met Rattlesnake Shake de studio ingedoken om te shooten voor persfoto’s. Dit om de nieuwe frontman Robbie van Stiphout aan te kondigen, dit was dikke pret. Met hun fantastische manager/visagiste Darija van Perlo en onze troubleshooter/entertainer Jeroen Bloks hebben we het weer tot een te gek resultaat weten te brengen.

Met speciale dank aan mijn stagiaire Marieke van Winden voor het filmen van deze hilarische avond!

Hier een impressie van deze hilarische avond!

 

 

Concept fotografie voor Wanders Fires&Stoves

Dit was een prachtige uitdaging. Voor deze serie mochten we (ik en Michael van Studio Michael Bueters) een ontwerp aanleveren van de set. Hoogste prioriteit was natuurlijk de kachels mooi in beeld te brengen maar voor ons vooral om de set zo realistisch mogelijk te laten overkomen. De kijker moet echt het gevoel hebben dat hij of zij een blikt werpt in een echte huiskamer. En na de reacties op het eindresultaat hebben we aardig wat mensen ‘om de tuin kunnen leiden’. Wat de meeste mensen wel weten, ik werk altijd met echte modellen. Ook dit keer ben ik op zoek geweest om de juiste personen te vinden, meestal via social media. En gelukkig stemden deze prachtige mensen ook weer toe. Met zo’n mooi team is deze pittige fotografie dag uiteindelijk echt een kadootje.

Wil je de resultaten direct bekijken, klik dan hier: https://www.eyequote.nl/portfolio/wanders/

 

Door de ogen van een stagiaire

Toen ik voor het eerst het stagefilmpje van Diede zag 1 jaar geleden, was mijn eerste gedachte: daar wil ik ook stagelopen. Toevallig wist Diede dat Elize nog op zoek was naar een stagiaire. Na een goed gesprek was ik aangenomen bij Eyequote. Ik vond het eng, maar ook superleuk. Je bent elke dag bij elkaar en Elize heeft een kantoor aan huis dus je krijgt ook veel van het gezinsleven mee. Na een paar weken merkte ik dat ik er goed op mijn plek zat, ik snapte de manier van werken en vond dat ook een fijne manier. Ik leerde ontzettend veel van beeldbewerking. Elize legde alles duidelijk uit aan de hand van voorbeelden, die ik daarna opschreef in een notitieboekje die ze me de 1edag gaf. Ook ben ik zelf nog best onzeker en daar wist Elize goed mee om te gaan. Ik werd daarin goed begeleid, maar ik werd ook uitgedaagd. Het is fijn als je stagebegeleidster je snapt, want Elize is ook een gevoelsmens en dat schept toch vertrouwen. Ze past zich goed aan in situaties en houd rekening met de ander. Dit merkte ik ook als ze fotografeerde. Van alle shoots die ik heb meegemaakt kreeg ik altijd het gevoel dat de modellen zich op hun gemak voelde bij Elize. Vaak ben ik snel uitgekeken op iets, maar ik vond dit half jaar heel divers en leerzaam, dus ik kan nog een hoop van Elize leren. Ik denk terug aan een gezellige en leerzame tijd, waar ik ook echt dankbaar voor ben. Dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik over de vloer kom!

-Lisa Verhoeven

Eyequote 2018 in beeld

Het was een veelbewogen jaar. Ik ben mijn opdrachtgevers echt dankbaar dat ze opnieuw het vertrouwen hebben gehad in mijn werk. Hier hebben we een kleine compilatie van een selectie van een aantal klussen die voorbij zijn gekomen dit jaar. Zo leuk om te zien!

 

Wanders Fires&Stoves

We kregen de vraag van de klant om een drietal nieuwe ontwerpen haarden te fotograferen in diverse settings. Op een prachtige locatie in Tilburg kregen we de kans om met ons team een set creëren voor een prachtig ontwerp van deze unieke witte gaskachel. De kunst van fotografie op een bestaande locatie is om de foto zo realistisch mogelijk weer te geven. We willen de kijker het gevoel geven dat de kachel in elk type huis plaatsbaar is. Echt een uitdaging om in deze winkel voor openhaarden dit gevoel van ‘thuis’ neer te zetten. Samen met Michael Bueters (ontwerper en vormgever bij Studio Michael Bueters), de creatieve duizendpoot waarmee ik dit beeld heb neergezet mag het resultaat er wezen.