Shooten voor persfoto’s Rattlesnake shake

Samen met Rattlesnake Shake de studio ingedoken om te shooten voor persfoto’s. Dit om de nieuwe frontman Robbie van Stiphout aan te kondigen, dit was dikke pret. Met hun fantastische manager/visagiste Darija van Perlo en onze troubleshooter/entertainer Jeroen Bloks hebben we het weer tot een te gek resultaat weten te brengen.

Met speciale dank aan mijn stagiaire Marieke van Winden voor het filmen van deze hilarische avond!

Hier een impressie van deze hilarische avond!

 

 

Concept fotografie voor Wanders Fires&Stoves

Dit was een prachtige uitdaging. Voor deze serie mochten we (ik en Michael van Studio Michael Bueters) een ontwerp aanleveren van de set. Hoogste prioriteit was natuurlijk de kachels mooi in beeld te brengen maar voor ons vooral om de set zo realistisch mogelijk te laten overkomen. De kijker moet echt het gevoel hebben dat hij of zij een blikt werpt in een echte huiskamer. En na de reacties op het eindresultaat hebben we aardig wat mensen ‘om de tuin kunnen leiden’. Wat de meeste mensen wel weten, ik werk altijd met echte modellen. Ook dit keer ben ik op zoek geweest om de juiste personen te vinden, meestal via social media. En gelukkig stemden deze prachtige mensen ook weer toe. Met zo’n mooi team is deze pittige fotografie dag uiteindelijk echt een kadootje.

Wil je de resultaten direct bekijken, klik dan hier: https://www.eyequote.nl/portfolio/wanders/

 

Door de ogen van een stagiaire

Toen ik voor het eerst het stagefilmpje van Diede zag 1 jaar geleden, was mijn eerste gedachte: daar wil ik ook stagelopen. Toevallig wist Diede dat Elize nog op zoek was naar een stagiaire. Na een goed gesprek was ik aangenomen bij Eyequote. Ik vond het eng, maar ook superleuk. Je bent elke dag bij elkaar en Elize heeft een kantoor aan huis dus je krijgt ook veel van het gezinsleven mee. Na een paar weken merkte ik dat ik er goed op mijn plek zat, ik snapte de manier van werken en vond dat ook een fijne manier. Ik leerde ontzettend veel van beeldbewerking. Elize legde alles duidelijk uit aan de hand van voorbeelden, die ik daarna opschreef in een notitieboekje die ze me de 1edag gaf. Ook ben ik zelf nog best onzeker en daar wist Elize goed mee om te gaan. Ik werd daarin goed begeleid, maar ik werd ook uitgedaagd. Het is fijn als je stagebegeleidster je snapt, want Elize is ook een gevoelsmens en dat schept toch vertrouwen. Ze past zich goed aan in situaties en houd rekening met de ander. Dit merkte ik ook als ze fotografeerde. Van alle shoots die ik heb meegemaakt kreeg ik altijd het gevoel dat de modellen zich op hun gemak voelde bij Elize. Vaak ben ik snel uitgekeken op iets, maar ik vond dit half jaar heel divers en leerzaam, dus ik kan nog een hoop van Elize leren. Ik denk terug aan een gezellige en leerzame tijd, waar ik ook echt dankbaar voor ben. Dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik over de vloer kom!

-Lisa Verhoeven

Eyequote 2018 in beeld

Het was een veelbewogen jaar. Ik ben mijn opdrachtgevers echt dankbaar dat ze opnieuw het vertrouwen hebben gehad in mijn werk. Hier hebben we een kleine compilatie van een selectie van een aantal klussen die voorbij zijn gekomen dit jaar. Zo leuk om te zien!

 

Wanders Fires&Stoves

We kregen de vraag van de klant om een drietal nieuwe ontwerpen haarden te fotograferen in diverse settings. Op een prachtige locatie in Tilburg kregen we de kans om met ons team een set creëren voor een prachtig ontwerp van deze unieke witte gaskachel. De kunst van fotografie op een bestaande locatie is om de foto zo realistisch mogelijk weer te geven. We willen de kijker het gevoel geven dat de kachel in elk type huis plaatsbaar is. Echt een uitdaging om in deze winkel voor openhaarden dit gevoel van ‘thuis’ neer te zetten. Samen met Michael Bueters (ontwerper en vormgever bij Studio Michael Bueters), de creatieve duizendpoot waarmee ik dit beeld heb neergezet mag het resultaat er wezen.

 

Conceptfotografie Jess Design B.V.

Toen ik bij Jess Design aan de tafel zat was de grote vraag: kun je onze producten opnieuw fotograferen. We zoeken echt iets nieuws, iets anders. We willen onze meubels graag beter positioneren op de huidige markt maar de fotografie en onze website passen niet meer bij wat we nu doen. Heb je misschien goeie ideeën? Die ideeën schudt ik niet zomaar uit mijn mouw. Zo’n vraag is best gecompliceerd. Een beeldconcept bedenken wat gebruikt kan worden voor een nieuwe brochure, voor een nieuwe beursstand en voor de website maar die tevens ook ingezet kunnen worden voor social media. Na een gedegen intake gesprek heb ik een team voorgesteld aan Jess waarmee ik denk deze vraag te kunnen gaan beantwoorden. Samen met Sandra van Kamer S en Michael van Studio Michael Bueters hebben we een concept bedacht. Het idee erachter is om de stoere ruwe leersoorten en het sobere materiaal gebruik waardoor Jess zich kenmerkt, te combineren met de even zo stoere, rustige en statige architectuur van De Bossche School. Een architectuur stroming kenmerkend voor Brabant, uitstekend passend bij dit ‘Oer-Brabantse’ Osse bedrijf. Het bleek een gouden combinatie. Dit mooie filmpje is gemaakt door mijn stagiaire Diede Boeren en ik ben erg blij met het prachtige resultaat. Enorm bedankt hiervoor lieve Diede!

Food Fotografie Dalco Food B.V.

Zoals vaker het geval is kreeg ik van  Dalco Food B.V. de vraag of ik de bestaande en nieuwe snacks opnieuw zou willen fotograferen op een frisse en originele wijze, passend bij de communicatie doelstellingen van het bedrijf. De foto’s moesten ingezet worden voor diverse doeleinden zoals de nieuwe beurs stand, de website en een passende ‘give-away’ voor op de beurs. Dit zijn erg leuke opdrachten. Hoe ga ik dan te werk? Ik zoek een denktank-brainstorm-team bij elkaar en heb hen voorgesteld bij de opdrachtgever. Met dit team bedenken we een concept dat in alle communicatie uitingen als basis kan dienen. In dit geval bestond deze samenwerking uit Eric Huysdens van Huyswerk Communicatie en Studio Michael Bueters. Zodra Dalco groen licht gaf voor dit concept is ieder ‘teamlid’ aan de slag gegaan met zijn of haar eigen discipline. In mijn geval was dit dus de fotografie. Hieronder vind je een leuk filmpje hoe ik drie dagen gefotografeerd heb met stylist Michael Bueters. En het resultaat mag er wezen. Kijk zelf maar.

Fotografie in Museum Jan Cunen

Wat eigenlijk begon als vrij werk fotografie mondde uit in een vet imagebeeld voor Museum Jan Cunen in Oss voor het thema Powervrouwen. Mijn grote liefde voor de fotografie van Annie Leibowitz steek ik niet onder stoelen of banken. En kijk je naar dit beeld dan zou ik het als een eer beschouwen als je iets van haar stijl in deze foto terug vindt. Toen ik haar foto’s zag, popte het idee in me dit te doen in Museum Jan Cunen in Oss, een van de allermooiste locaties die Oss rijk is. En vaak komt het dan, vanwege tijdgebrek, op de plank te liggen…onder een dikke laag stof! Maar mijn vriendin en model Cindy weet wat ze wil en gaf me dat laatste duwtje in de goede richting. Met een ruim aanbod aan mogelijke heren modellen wist ze me snel te overtuigen deze foto te gaan maken. Sandra Faassen maakte het geheel af in precies de juiste combinatie van visagie en coiffure. Precies zoals ik het in mijn hoofd had. Gezien de korte tijd waarin we de foto’s moesten maken is dit toch aardig gelukt. Happy me!!!

 

ZORG IN BEELD | BEDRIJFSFOTOGRAFIE

Elk bedrijf heeft zijn eigen verhaal. De essentie van een goede ­bedrijfsfoto is het uitdragen van dit verhaal in beeld, waarin sfeer en emotie hand in hand gaan…

EYEQUOTE | Zorg in Beeld- BEDRIJFSFOTOGRAFIE